Γιώργος Μπαμπέτας_cv
16467
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16467,page-child,parent-pageid-15415,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΕΤΑΣ
Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Μπαμπέτας ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Εταιρία μας το 2021. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην οποία διδάσκει, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας, δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δίκαιο αθεμίτου ανταγωνισμού, δίκαιο περιορισμών του ανταγωνισμού, δίκαιο προστασίας καταναλωτή και δίκαιο προσωπικών εταιριών. Διδάσκει από το 2018 στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης «Δίκαιο και πληροφορική».

 

Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1991. Είναι, επίσης, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου».

 

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: «Η σύμβαση εμπορικής αντιπροσωπείας στο δίκαιο κατά των περιορισμών του Ανταγωνισμού», «Οικονομική Εξάρτηση και Καταχρηστική Εκμετάλλευση», μονογραφικών επεξεργασιών, σχετικά με τη «Λύση της προσωπικής εταιρίας», την «Αναγκαστική Σύμβαση» στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας και μεγάλου αριθμού άρθρων και μελετών, κυρίως στο δίκαιο των εμπορικών συμβάσεων, του ανταγωνισμού, της πνευματικής ιδιοκτησίας και των εταιριών. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας, του ανταγωνισμού και το εταιρικό δίκαιο.

 

Σπούδασε στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών (1984-1989) και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διδακτορικής διατριβής τη σύμβαση εμπορικής αντιπροσωπείας στο δίκαιο ανταγωνισμού, την οποία εκπόνησε με υποτροφία του «Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών».

 

Μιλάει γερμανικά και αγγλικά.