Λευκοθέα Ντέκα_cv
15723
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15723,page-child,parent-pageid-15394,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΝΤΕΚΑ 
Βιογραφικό Σημείωμα

Η Λευκοθέα Β. Ντέκα είναι Εταίρος στη δικηγορική εταιρία Δ.Κ. Αυγητίδης & Συνεργάτες. Εξειδικεύεται στους τομείς του ευρωπαϊκού δικαίου, του δικαίου του ανταγωνισμού, του δικαίου των ρυθμισμένων αγορών (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, κεφαλαιαγορά) και της κανονιστικής συμμόρφωσης.

 

Από το 2013 έως το 2019 είχε θητεύσει ως Εισηγήτρια – Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Κατείχε τη θέση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Νομικής Τεκμηρίωσης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από το 2011, της Προϊσταμένης Τμήματος από το 2009 και είχε εργασθεί ως ειδική επιστήμονας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2005.

 

Έχει ασκήσει ενεργό δικηγορία στο Βόλο σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου και έχει εργασθεί ως ασκούμενη στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Η Λευκοθέα ήταν μέλος της Ομάδας Διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου για την υιοθέτηση της Οδηγίας για τις αγωγές αποζημίωσης για παραβάσεις του δικαίου ανταγωνισμού, μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενσωμάτωση της Οδηγίας για τις αγωγές αποζημίωσης στην Ελληνική έννομη τάξη και εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού και του ΟΟΣΑ. Συμμετείχε, επίσης, στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας για την αποτελεσματική επιβολή των κανόνων ανταγωνισμού από τις εθνικές Αρχές Ανταγωνισμού (ECN+).

 

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε επιστημονικά συνέδρια και έχει ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις στο δίκαιο του ανταγωνισμού. Διδάσκει ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Aix – Marseille.

 

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (DES) από τo Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Université Libre de Bruxelles, με ειδίκευση στο ευρωπαϊκό δίκαιο και το εμπορικό δίκαιο.

 

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.